Skip to main content

Warsztaty przyrządzania potraw z wykorzystaniem produktów lokalnych

W sobotę 12 września 2020 od godziny 14.00 Wszystkich zainteresowanych tradycyjnymi mazowieckimi recepturami, zapraszamy na warsztaty prowadzone przez Panią Elżbietę Żebrowską, Kurpiankę mieszkankę powiatu ostrołęckiego. Oprócz lat doświadczeń związanych z promowaniem tradycyjnej kuchni kurpiowskiej, na co dzień prowadzi gospodarstwo agroturystyczne w Wydymusach.

Laureatka licznych konkursów kulinarnych, za mistrzowskie wykonanie potraw. w trakcie warsztatów uczestnicy wykonywać będą pod okiem prowadzącej tradycyjne kurpiowskie ciasteczka fafernuchy oraz rejbak.

Prowadząca opowie  o składnikach wykorzystywanych do produkcji, pochodzeniu lokalnych przysmaków i tradycji spożywania. W ramach zajęć każdy z uczestników weźmie udział w warsztatach prezentujących poszczególne etapy przygotowania, a na koniec… przewidziana wspólna degustacja.

Osoby zainteresowane uczestnictwem z uwagi na ograniczenia liczny osób proszone są o kontakt telefoniczny 665-322-398 w celu potwierdzenia wolnych miejsc

 

Zrealizowano w ramach Operacji  „Rybka lubi pływać, czyli historia bużańskiego leszcza w Kuligowskim skansenie”, numer umowy nr 01138-693-UM0711998/18

Wydarzenie zostało zakończone.

One thought to “Warsztaty przyrządzania potraw z wykorzystaniem produktów lokalnych”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *