Warsztaty robienia soków napoi, naparów, podpiwków
Już w najbliższą sobotę 12 września od godziny 10.00 Wszystkich zainteresowanych tradycyjnymi mazowieckimi recepturami, zapraszamy na warsztaty prowadzone przez Panią Elżbietę Żebrowską, Kurpiankę mieszkankę powiatu ostrołęckiego. Oprócz lat doświadczeń związanych z promowaniem tradycyjnej kuchni kurpiowskiej, na co dzień prowadzi gospodarstwo agroturystyczne w Wydymusach.
Laureatka licznych konkursów kulinarnych, za mistrzowskie wykonanie potraw, w tym prezentowanego na warsztatach piwa kozicowego, które otrzymało I miejsce w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo.
Osoby zainteresowane uczestnictwem z uwagi na ograniczenia liczny osób proszone są o kontakt telefoniczny 665-322-398 w celu potwierdzenia wolnych miejsc
Zrealizowano w ramach Operacji „Rybka lubi pływać, czyli historia bużańskiego leszcza w Kuligowskim skansenie”, numer umowy nr 01138-693-UM0711998/18,