![](http://skansen.powiatwolominski.pl/wp-content/uploads/2020/09/sloiki-e1600174149705.jpg)
Warsztaty przyrządzania potraw wegetariańskich z wykorzystaniem produktów lokalnych
Ograniczenie spożywania mięsa, na rzecz rozwinięcia diety roślinnej, w tradycyjnej odsłonie, nie jako modny styl życia, a dieta wspierająca
zdrowie i samopoczucie.
O tym jaki jest wpływ takiego działania na nasz organizm i otaczające nas środowisko oraz
jak przyrządzić proste i smaczne potrawy wegetariańskie opowie nam Paulina Tarajda
W programie przewidziano warsztat przygotowywania pełnowartościowych lunch boxów do pracy, w którym znajdą się min. potrawy z cieciorki, jednej z przedstawicielek rodziny bobowatych, która w Polsce nie jest tak popularna, jak jej znana nam dobrze krewna – fasola.
Chcie poznać inne ciekawe pomysły na zdrowe i naturane przysmaki z lokalnych produktów ? Zapraszamy na warsztaty!
Z uwagi na sytuację epidemiologiczną liczba miejsc jest ograniczona, a uczestnicy powinni mieć ze sobą maseczki ochronne.
Po rejestracji proszę oczekiwać maila zwrotnego z potwierdzeniem udziału
![Kod QR](http://skansen.powiatwolominski.pl/wp-content/uploads/mec/qr_54e1085d1f659bf7628c8ee28a015cdc.png)