Skip to main content

Warsztaty kulinarne „Jak u mamy, czyli staropolskie potrawy na dzisiejszych stołach”

„Kuchnia mamy to często miejsce magiczne, kojarzące się z zapachem ciast, aromatycznych zup i domowych przetworów. Z tęsknoty uciekam do kuchni i co jakiś czas gotuję na wynos.”

tak Małgorzata Jakubowska, która prowadzić będzie warsztaty wspomina się kuchnię swojego dzieciństwa.

To właśnie dzięki swym mamom, rodzicom, najbliższym większość z nas zdobywała pierwsze kuchenne doświadczenia i rozwija je tak, by przygotowywane posiłki były zdrowe i chętnie spożywane we wspólnym gronie. Na pewno jest to łatwiejsze, gdy smakują one wyjątkowo.

Dlatego zapraszamy na warsztaty, gdzie pod okiem Prowadzącej Małgorzaty Jakubowskiej dowiemy się o tym jak samemu przygotować proste i smaczne staropolskie potrawy, takie jak:

lepione pierogi i pyry z gzikiem,

Będzie też o tym jak szybko i prosto przygotować chałkę z chrupiącą kruszonką, jako najlepszy dodatek do mleka, czy też kawy i herbaty.

Przepis na wyśmienite gołąbki, czy zupę jak u mamy – jakie są tajemnice sukcesu ?

Oprócz dyskusji o ulubionych smakach z dzieciństwa będzie również czas na degustację przygotowanych, staropolskich dań.

 

Z uwagi na sytuację epidemiologiczną liczba miejsc jest ograniczona, a uczestnicy powinni mieć ze sobą maseczki ochronne.
Po rejestracji proszę oczekiwać maila zwrotnego z potwierdzeniem udziału

Wydarzenie zostało zakończone.

The Staropolskie potrawy na dzisiejszych stołach ticket sales has ended!