Warsztaty kulinarne „Jak u mamy, czyli staropolskie potrawy na dzisiejszych stołach”
„Kuchnia mamy to często miejsce magiczne, kojarzące się z zapachem ciast, aromatycznych zup i domowych przetworów. Z tęsknoty uciekam do kuchni i co jakiś czas gotuję na wynos.”
tak Małgorzata Jakubowska, która prowadzić będzie warsztaty wspomina się kuchnię swojego dzieciństwa.
To właśnie dzięki swym mamom, rodzicom, najbliższym większość z nas zdobywała pierwsze kuchenne doświadczenia i rozwija je tak, by przygotowywane posiłki były zdrowe i chętnie spożywane we wspólnym gronie. Na pewno jest to łatwiejsze, gdy smakują one wyjątkowo.
Dlatego zapraszamy na warsztaty, gdzie pod okiem Prowadzącej Małgorzaty Jakubowskiej dowiemy się o tym jak samemu przygotować proste i smaczne staropolskie potrawy, takie jak:
lepione pierogi i pyry z gzikiem,
Będzie też o tym jak szybko i prosto przygotować chałkę z chrupiącą kruszonką, jako najlepszy dodatek do mleka, czy też kawy i herbaty.
Przepis na wyśmienite gołąbki, czy zupę jak u mamy – jakie są tajemnice sukcesu ?
Oprócz dyskusji o ulubionych smakach z dzieciństwa będzie również czas na degustację przygotowanych, staropolskich dań.
Z uwagi na sytuację epidemiologiczną liczba miejsc jest ograniczona, a uczestnicy powinni mieć ze sobą maseczki ochronne.
Po rejestracji proszę oczekiwać maila zwrotnego z potwierdzeniem udziału